Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

До Дня пам'яті Дениса Монастирського

25 січня 2024 року в кінотеатрі "WoodMall cinema" для студентів та науково-педагогічних працівників Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова відбулася презентація фільму "Незавершений політ", присвячений річниці загибелі Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського та його найближчих соратників - першого заступника міністра Євгенія Єніна та держсекретаря МВС Юрія Лубковича. Про видатну роль Дениса Монастирського у захисті від російської навали ідеться у спогадах Головкома Валерія Залужного, начальника ГУР Кирила Буданова, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, віце прем’єр-міністра, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, міністра МВС Ігора Клименка, ексміністра оборони Олексія Резнікова, народних депутатів, культурних діячів, а також друзів та радників Дениса Монастирського, його дружини, матері, синів... 
— Я вважаю, що він змінив хід війни, — сказав народний депутат В’ячеслав Медяник. Це, як  розповідається у фільмі, відбулося завдяки рішенню Монастирського роздати зброю всім охочим українцям, через що росіяни зрозуміли, що легкої прогулянки українськими містами вже не вийде. А ще міністр підтримав тоді нову ідею з використання на фронті безпілотників, яка згодом перетворилася на «Армію дронів». А ще саме Монастирський приймав рішення про оприлюднення запису розмови українського прикордонника з екіпажем відомого всім російського корабля біля острова Зміїний. Легендарна фраза, що об’єднала народ і надихнула його на спротив.

На захід у честь вшанування памʼяті Дениса Анатолійовича була запрошена його дружина Жанна Монастирська, його університетські друзі та колеги. Разом ми поринули в минуле, згадали про життя Дениса Анатолійовича, його успіхи та великий внесок у перемогу нашої держави. З 1997 по 2002 рр. Денис навчався в університеті на юридичному факультеті, у подальшому з 2005 по 2016 рік викладав у Хмельницькому університеті управління та права, очолював відділ з питань законотворчості та наукових експертиз, суміщав викладацьку, наукову та громадську роботу. у 2009 р. - захищає дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук. Тема дослідження: «Стабільність закону: поняття, сутність та фактори забезпечення».
Особлива подяка Жанні Вікторівні Монастирській, компанії Bno-Airiian Production Людмили та Михайла Бно-Айріян за надану повну цифрову версію фільму та адміністрації кінотеатру "WoodMall cinema".
Вічна пам'ять, Денисе Анатолійовичу та його команді!
Слава Україні! Слава Героям!