Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

ПІДСУМКОВЕ ЗАСІДАННЯ РАДИ МОЛОДИХ УЧЕНИХ У 2023 РОЦІ

29 грудня відбулось підсумкове засідання Ради молодих учених у 2023 році. Засідання розпочалось із проведення панельної дискусії, на якій було представлено для обговорення низку важливих питань у діяльності молодих науковців, зокрема завідувач науково-дослідної частини, радник з гендерних питань Інна ШЕВЧУК висвітлила сутність та проблематику адультизму (реверсивного ейджизму) у закладах вищої освіти, та звернула увагу на зміни в уявленнях та підходах до віку в науковому середовищі. Практичний психолог Університету Олена ШКОЛЬНИК розкрила проблематику емоційного вигорання науково-педагогічних працівників в умовах воєнного стану та надала практичні рекомендації, як досягати успіху у науковій та педагогічній сфері без шкоди для фізичного та емоційного здоров'я. Про типові лексичні помилки у сфері наукових досліджень та як їх уникати детально розповіла доцент кафедри мовознавства Ольга ПОДОЛЯНЧУК. 
В цілому, проведення такої дискусії внесло позитивний вклад у науковий розвиток, підвищило професійний рівень учасників і сприяло формуванню стійких мереж співпраці та обміну знаннями. 
На завершення засідання головою Ради молодих учених Анною ДАНІЛОВОЮ було підведено підсумки щодо діяльності Ради у 2023 році та означено ключові орієнтири на наступний календарний рік.