Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Співчуття родині, синові – Роману Омеляновичу Кулиничу

Колектив Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова з сумом сповіщає, що на 82-му році життя відійшов у вічність Кулинич Омелян Іванович – український вчений, доктор економічних наук, професор, знаний в Україні та за її межами науковець, педагог.
За його безпосередньої участі було створено кафедру математики, статистики та інформаційних технологій університету, якою він успішно керував упродовж багатьох років. Омелян Іванович був організатором щорічних міжнародних науково-практичних конференцій «Статистичні методи та інформаційні технології аналізу соціально-економічного розвитку» та Всеукраїнської конференції «Статистична оцінка соціально-економічного розвитку».
Професор Омелян КУЛИНИЧ плідно працював у Вченій та методичної радах університету, редакційних колегіях наукових фахових журналів з економіки, нагороджений медаллю «Ветеран праці», нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «За наукові досягнення».
Кулинич О.І. користувався заслуженим авторитетом в колективі, неодноразово нагороджувався Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної ради.
Життя Омеляна Івановича – приклад успішного вченого, який присвятив себе розробці та впровадженні нових статистичних методів: статистичних рівнянь залежностей та комплексних статистичних коефіцієнтів, які успішно застосовуються в науково-педагогічній і практичній діяльності. Автор понад 120 наукових праць, монографій посібників та підручників.
Омелян Іванович назавжди залишив слід у історії науки та освіти, як приклад людяності та чесності. Його високі моральні якості науковця та педагога сформували авторитет та пошану серед науково-педагогічних працівників та студентської спільноти.
Висловлюємо співчуття колегам, родині, синові – Роману Омеляновичу, доктору економічних наук, професорові, завідувачеві кафедри, яку створив його батько, Кулинич Омелян Іванович.
Вічна пам’ять.
Ректорат, профспілковий комітет