Перейти до основного вмісту
Lex et Juctitia

Лекція-діалог "Український конституціалізм від витоків до сьогодення"

23 червня Прес-центром Студентської ради Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова було організовано та проведено лекцію - діалог "Український конституціалізм  від витоків до сьогодення" з суддею Конституційного Суду України у відставці, доктором юридичних наук, доцентом, заслуженим юристом України – Михайлом Івановичем Колосом. Протягом усієї зустрічі студенти мали змогу запитати у Михайла Івановича усе, що їх цікавило щодо запропонованої теми та отримати обширну та змістовну відповідь. Зокрема, були озвучені такі питання, як:
1. На Вашу думку, яка Конституція, з часів утворення Київської Русі до сьогодення, була найбільш досконалою? Чому саме вона? І у чому, на Вашу думку, полягає досконалість?
2. Чи змінився механізм реалізації прав та свобод людям та громадянам України з початком повномаштабної війни? Яким чином зараз він функціонує?
3. Чи поширена тенденція пропонування хабаря при розгляді Конституційним Судом справ? Якщо так, то як із цим боротися?
4. Якби у Вас була можливість змінити хід подій у історії становлення українського конституціалізму, що б Ви змінили?
Зустріч була надзвичайно корисною та пізнавальною для наших студентів, адже вони почерпнули багато нових знань, які  знадобляться їм у майбутньому.
Щиро сподіваємося ще не на одну таку зустріч і уже в режимі офлайн.
Дякуємо шановному Михайлу Івановичу!